TIRAMISU podle receptu od italského cukráře

Potřebné ingredience
cukrářské dlouhé piškoty(nejlépe italské Savoiardi,mohou být i Mammer)2 kelímky Mascarpone 250 g2 vejce1 lžíce cukru(podle chuti můžete dát víc,tato varianta není moc sladká)2 - 3 lžíce mandlového likéru Amaretto1 velký šálek silného espressa nebo instantní kávykakaový prášek na posypání
Postup přípravy
Do dortové formy,nebo do skleněné misky klademe vrstvu piškotů(nejlepší jsou italské Savoiardi pro svoje složení).které máčíme krátce do silné kávy,smíchané s likérem.Poklademe dno misky,nejllépe obdélníkového tvaru.Navrstvíme ušlehaný krém a klademe další vrstvu piškotů,tentokrát příčně.Navrstvíme opět další vrstvu krému,piškoty opět příčně,oproti spodní vrstvě a navrch zbytek krému,už jen slabá vrstva a posypeme jemně práškovým kakaem.
Dáme do lednice,nejlépe do druhého dne ztuhnout.
Záleží jak máte velkou formu nebo misku,jestli bude stačit množství ze 2 kelímků Mascarpone,nebo lépe ze 3.Já dnes dělala do menší dortové formy,ze 2 kelímků.

Uvaříme silnou instantní kávu

smícháme s mandlovým likérem Amarettto

ušleháme tuhý sníh ze 2 bílků

umícháme žloutky s cukrem do pěny

přidáme 2 kelímky Mascarpone

smícháme se žloutkovou pěnou

na dno misky klademe cukrářské piškoty

které namáčíme velmi krátce,aby moc nezvlhly,do kávy

potřeme vrstvou krému

střídáme vrstvu krému a vrstvu piškotů,2 - 3x

poslední vrstva krému může být už jen slabá a navrch posypeme kakaem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





































































































































































































































































































































































































